Recent Posts

   

#Review : DIY Wedding Hand Bouquet

Sebenarnya teringin nak buat hand bouquet sendiri untuk majlis nikah. Nak buat fabric hand bouquet lah konon, tetapi... (ada tetapinya, hehe) aku adalah pemalas dan tak cukup masa sebab dah last minute. Hahaha. 

Last-last ini sajalah hand bouquet aku ;

1. Aku beli satu bouquet of flowers, yang memang dah siap campur aduk daun dan segalanya.
2. Lepas tu, aku balut bahagian bawah tu dengan kain satin dan kain net.
3. Untuk batangnya aku cucuk dalam politerin berbentuk silinder untuk dijadikan pemegang (untuk sedap dipegang sebenarnya).
4. Akhir sekali, aku lilit dengan satin ribbon dengan kemas. Tambahkan juraian ribbon yang panjang jugak. Sebab nanti kalau ambik gambar, memang cantik sangat ribbon tu ditiup angin. (wahh gitueww! haha) Lepas tu, cucuk pin-pin comel untuk hiasan pada pemegang. 


Kalau buat macam ni, 15 minit pun boleh siap. :p


Selain time nikah, aku jugak guna HB aku ni time outdoor lepas majlis sebelah suami. Hehhh~

*Oren gila baju kitorang. Hahaha!


4 comments:

  1. Bunge tu jenis ape ye? bukan bunge plastik biase tu kan? nmpk macam jenis yang kesat2 sikit tu kan?

    ReplyDelete
  2. nice hb..klu skali tgk mcm fresh flower..

    ReplyDelete
  3. Hai :) blh tak u share u amek make up, bju, pelamin and fotografi kt mne ? I blur lah nk cari semua tu nk mula mcm mana .malas nk masuk semua butik .

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...