Recent Posts

   

Trending Wedding Makeup and Hair Ideas

Whether you want your wedding to be as simple as ever, or, whether you want it to be extravagant and lavish, your wedding attire and  your hairdo are something to cherish for life. Here are some of the trending wedding makeup and hair ideas:

1. Nude or no makeup

Something that the fashion world is talking about since the last year is going for a natural look. A glowing and a bright skin that showcases your true beauty is a vogue that is worth to look at. For a nude look, you can use a light foundation and a tinted lip balm using Althea products to get that illuminating flawless face.


To get this makeup look, pick the nude makeup range from Althea and get up to 25% off on Althea Pick Me Collection using exclusive Althea promocodes on www.couponkoz.my.


2. Romantic Shades

A wedding officially marks the beginning of an era of romance in your life. Therefore, top fashionistas believe that adding a touch of a rosy hue to your wedding makeup would make all heads turn. You can create a simple pink or a rosy look with a little smoky pink eye shadow, peach or pink blush and a soft pink lip tint.

To get the best makeup and hairdos done from the hands of the professionals, use Fave promocodes and get up to 60% discount on the best beauty spa and salon services in your vicinity. New users can get up to 20% off with exclusive Fave discount codes.


3. Braided Look

Braids have often thought to be a symbol of a royal and an easy going style. And, getting braided for your wedding look is something that is being promoted since ages by top designers such as Claire Pettibone and Della Giovanana. Doing an updo with layered braids and few flicks around your face, can create a new style statement all together.


4. Pearly Shimmer

Getting a dewy looking skin is always cherished. However, adding some shimmer to it can make all that difference. Adding a few strokes of pearly shimmer up your cheekbones and forehead and inner corner of the eyes, all paired up with a shimmery wedding dress and glossy shoes, can make your face glow like no other on your special day.


Wedding Doorgift : Paperbag & Sticker murah!

Kepada adik-adik bakal B2B - yang sedang giat membuat survey bab-bab doorgift tu, mesti tengah pening-pening nak pikir paperbag apa nak guna, sticker cute yang macam mana, kan? Actually, bukan untuk B2B je, yang nak buat majlis apa-apa pon sekarang ni semua nak bagi doorgift tanda ingatan (gitueww~).

Meh sini nak suggestkan untuk beli paperbag  dari CARD BY MYAN ini! 

 

Macam-macam design cute dan cantik dorang buat, aku tengok memang ramai dah order ngan dorang ni. Kalau korang kata style bagi paperbag macam ni macam dah tak hot, memang salah la. Aku rasa style ni masih lagi hot unik cantik cute. Hihi. Boleh custom made letak nama sendiri & pasangan kat paperbag tu, dah tak payah nak order tq tag ke pe dah kan. Soo jimatt!




Tak pon korang beli paperbag kosong, lepas tu untuk seal kan paperbag tu korang letak sticker, yang ni pon cun jugak sebab nampak simple dan kemasss! CARD BY MYAN pon ada buat custom made sticker jugak, cute-cute design dorang ni, memang taste aku laa. Hihi. 

Owh tak pon korang boleh try buat macam doorgift aku tunjuk hari tu - untuk sticker tu korang order kat CARD BY MYAN, senangg. Bagi aku harga dorang antara termurah jugak. 

*yang macam ni senang tak payah nak letak ribbon ke pe, letak sticker macam ni je dah cute dah.


So, boleh pergi lawat dorang punya blog & instagram untuk info lanjut. Banyak lagi produk dorang sebenarnya, jenuh tau nak scroll. Haha. Dorang pon letak siap-siap harga berapa, so boleh survey dengan senang hati. :). Ok dah, pergi click cuci mata sekarang!

CARD BY MYAN Blog : http://cardbymyan.blogspot.com/
CARD BY MYAN Instagram : https://instagram.com/begkertas/


Membeli-belah di Shopback Malaysia!

Assalamualaikum,

Apa khabar? :) Wahh, sempena puasa ni jadi baik pulak kan. Hehe. Puasa dah berapa belas hari ek? Aku tak kira pun, hahaha. Rasanya dah 2 minggu, pastu dah nak raya hoi! Cepat betul masa berlalu ni. Persiapan raya korang dah start buat ke? Ataupun setel dah? Terel sungguh! Aku pon dah setel beli baju raya, order kuih raya semua tu pun dah, tapi bab kelengkapan rumah belum setel. Rumah pun nak raya jugak, kena kasi cun nanti orang datang selesa la sikit kan, Raya tahun ni macam rasa nak tukar langsir la, hehehe mak mak sangat dah sekarang ni.


Anyway, sape tau website Rakuten ni? Pernah melawat website tu tak? Sape2 gila online shopping (macam aku) mesti tau kan. Hehe. Dorang punya produk range dalam tu semua jenis ada, harga pun sangat ok dan berbaloi-baloi. Sambil-sambil nak survey langsir, tiba-tiba..eh, termasuk category produk lain pulak dah. Memang dasar penggila online shopping. Hewhew

Owh lagi satu, meh nak share ngan korang satu tips hebat bershopping ni, sekarang ini korang juga boleh beli barangan Rakuten di Shopback Malaysia. Di Shopback Malaysia, korang bukan je boleh beli barangan Rakuten secara online, korang jugak berpeluang menikmati diskaun hebat dan ganjaran cashback untuk setiap pembelian.  Nanti nilai cashback korang tu boleh transfer ke akaun bank or paypal korang. Untung sangattt kan?




Untuk dapat diskaun hebat dan ganjaran cashback tu, korang boleh beli barangan Rakuten macam biasa melalui laman web Shopback Malaysia dan nilai cashback korang  akan dikreditkan ke dalam akaun Shopback korang sendiri dalam masa 1-3 hari bekerja. Untuk mengetahui nilai cashback tu, boleh tengok pada jumlah peratusan yang tertera pada icon Rakuten tersebut. Tunggu apa lagi? Jom lihat promosi dan diskaun Rakuten di sini! :)



Hebat kann? Kann? :p
Happy shopping raya uolsss!

#diy : Doorgift Box - simple budget deco

Hai, lama tak update sini. Lama tak cerita pasal DIY kat sini. Ni baru ada masa nak share idea dengan B2B yang tengah pikir dan kumpul idea pasal kahwin. Kompem pening kan? Hihi bertabahlah!

Okey, ni salah satu idea aku buat untuk wedding adik ipar hujung bulan Mac hari tu. (Lama dah baru nak cerita kannn)

Anyway,
Adik ipar aku ni tak kisah pun nak bagi doorgift apa, aku pun buat la ikut suka hatiku. Tiba-tiba teringat ada wishlist doorgift aku nak buat time aku kawen dulu tu tapi tak dapat persetujuan dengan Mak kesayangan, so terus ON nak buat yang macam tu kat adik ipar. Hewhew. Tak payah pikir banyak dah, senang.


Simple je pun. Hihi.

Aku design sendiri tq sticker - letak nama and date, lepas tu print je guna printer sendiri. Tak kuasa aku nak gi hantar kedai. Rasanya lagi jimat kot.

Aku deco kotak putih - letak doily, reben dan sticker tadi tu aku lekat atas doily.



Untuk isi dalam kotak aku beli cawan/mug Ikea murah tak sampai seringgit (refer sini - http://www.ikea.com/my/en/catalog/products/50258912/ ), sapu tangan, keropok dan kacang tumbuk. (Aku suka bagi doorgift yang boleh tetamu makan dan guna selamanya gituew).


Okeh, korang dah boleh lah try idea ni. 



Kalau korang malas, nak suruh aku buatkan deco pun boleh. Nanti email je k, rasa macam nak start bisnes la sikit-sikit. (berangan.. Hahaha)

Okbai,
Tengkiu.

Zawara for Zalora

Nak tanya korang selalu beli baju - dress, jubah, blouse, tudung, pakaian muslimah cantik-cantik semua kat mana? Sekarang ni banyak betul butik-butik kan, baju semua lawa-lawa sampai juling-juling mata nak pilih. Aku tengah duk survey baju sebenarnya ni sebab cuti sekolah bulan 6 nanti ada kenduri! Beli online je senang. Alang-alang beli baju raya terus. Dah tak lama pun. 

Tengah duk surfing, sekali teringat brand ZAWARA. Femes kan? Banyak dah cawangan butik dorang nih. Baju jubah, dress, blouse semua lawa-lawa! Saiz pun banyak, dari saiz orang kurus langsing sampai saiz macam aku tembam comel pun ada. Hahaha. Harga pun sangat bagus, kualiti material kain pun bagus jugak! Design sudah confirm la bagus, semua pun BAGUSlah! :p



Koleksi pakaian Muslimah Zawara for Zalora yang terbaru dilancarkan sempena Hari Raya yang akan datang tidak lama lagi. Boleh access website Zalora untuk collection ZAWARA ni. 
Baju dress Zawara for Zalora menampilkan rekaan yang cukup elegan dengan pilihan warna yang menarik. Memang sesuai sangat untuk korang gi open house Raya nanti. :)




Visi ZAWARA - Zawara mahu menghasilkan koleksi pakaian wanita terkini yang bukan sahaja cantik malah cukup selesa untuk digayakan ke mana sahaja. 
Yesss, memang betul! Boleh pakai baju ZAWARA pergi open house, pergi kenduri, pergi office, pergi mall, pergi beli ikan kat pasar pun boleh je. Selesa dan cantik. Hihi. 
Dorang punya blouse/top pun lawa sangat oke! Pakai dengan skirt or jeans dah cun sangat dah, very casual and easy to style. 

Oke, sila click ZAWARA for ZALORA sekarang! 
Happy scrolling and happy shopping girls!

Nude Brown Veil untuk disewa!

Salam..

Hye u ollss!
Ada lagi ke reader kat sini yang sedang survey-survey veil nikah? :)
Ni ada lagi satu veil yang owner lain nak sewakan (selain veil saya yang kaler green mint tu, hehe). 

Apa-apa pertanyaan boleh email saya (ems.greenberg@gmail.com) atau terus ke tab 'Contact Me', nanti saya akan divert email terus ke owner nya sendiri oke. 



Rental Item : Nude Brown Veil
Price : RM50 


Idea : Wedding #hashtag Sign

Aku suka betul idea wedding hashtag sign ni. Kenapa la aku kawen dulu aku tak buat ek. Maybe masa tu kurang main Instagram kot. Hihi.

Best kan? Nanti pengantin boleh la tengok-tengok gambar captured by friends & family, senang korang nak keep track of all the photos taken at the wedding. Bolehlah tengok wedding korang from every angle.
Lepas kenduri mesti korang ngah rehat-rehat tu, sebelum tidur tu, mesti belek-belek handphone kan? Hihi. So, if guna hashtag yang sama kan seragam je, scroll je tengok gambar wedding. Suka! 


Some of the examples, style mat saleh punya sign. Kretif sangattt! Korang B2B tu boleh la tryy. 


Source : Google.
Credit to owner of the arts and design.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...